Over mij

De natuur in

Mijn verhaal

In de zomer van 2021 vroeg iemand mij ‘BEN JE GELUKKIG’? Ik had nooit kunnen verwachten dat dit mijn leven op zijn kop zou zetten.

Al heel lang ben ik zoekende naar wat nu echt bij mij past. Op een bepaald moment in mijn leven besloot ik dat ik ondernemer wilde zijn en meer van de wereld wilde zien. Het reizen ben ik gaan doen maar ondernemen vond ik ergens toch te spannend, misschien omdat ik bij mijn vader zag dat zelfstandige zijn niet altijd makkelijk was. Uiteindelijk vond ik wel mijn missie.

Mijn missie

Mijn creativiteit inzetten door o.a. te tekenen, websites te ontwerpen en alleen maar dingen te doen in mijn leven waar ik blij van word en energie van krijg. Ik wil anderen graag helpen en motiveren om ook meer in hun eigen kracht te gaan staan en dingen los te laten waar ze geen energie van krijgen zodat jij en je leven meer in balans zijn. Ik geloof oprecht dat de wereld hier een stukje mooier van wordt.

Connecting the dots…

Het leven is een aaneenschakeling van gebeurtenissen waardoor je soms pas na jaren de rode draad ontdekt. Inmiddels kan ik alle punten met elkaar verbinden waardoor ik een duidelijker overzicht heb van wie ik ben, wat ik belangrijk vind en hoe ik in het leven wil staan. Zodoende kan en durf ik nu keuzes te maken die meer bij mij als persoon passen en ik merk dat dit heel goed voelt.

Het is me zo vaak overkomen dat ik vol enthousiasme startte met een nieuwe baan of een nieuwe opleiding. Ik kan me hier dan volledig op storten en geef me 100%. Maar gaandeweg kwam ik er telkens weer achter dat mijn aandacht minder werd, het was niet zo leuk meer als in het begin en dan beëindigde ik mijn baan of opleiding weer. Het is een jarenlange zoektocht geweest om erachter te komen waar het ‘mis’ ging.

Toen mijn vader de ziekte van Alzheimer kreeg heb ik hem en mijn moeder bijgestaan en geholpen waar ik kon. Ik merkte dat ik het fijn vond om dingen te regelen en mijn rust over te brengen naar de mensen om mij heen. Helaas is hij in de zomer van 2020 overleden. Inmiddels werkte ik niet meer in de beveiliging maar in de zorg. Hier pakte ik mijn creatieve skills weer op en het was een fijn gevoel dat ik echt iets voor iemand kon betekenen. Ook op privé vlak liep alles best goed. Ik woonde inmiddels samen, we gingen regelmatig op vakantie. Niks mis mee zou een ander zeggen.

Ben je gelukkig? Iemand vroeg mij dit in de zomer van 2021 en het lijkt zon simpele vraag maar het heeft mijn leven weer op zijn kop gezet. Ik zat al even niet lekker in mijn vel omdat ik mijn eigen behoeften te lang opzij had geschoven. Mijn contract in de zorg werd eind van dat jaar niet verlengd en ik kwam thuis te zitten. Positief als ik ben zag ik juist de mogelijkheden. Ik ging bedenken en voelen wat mij nu echt energie gaf, wat maakte me blij en wat wilde ik veranderen en wat zorgde ervoor dat ik me niet gelukkig voelde?

“A year from now you may wish you had started today.

Zelf de regie.

Ik ging weer tekenen, volgde diverse illustratie cursussen en ik vond het uitproberen en bezig zijn zonder duidelijk doel heerlijk. Ik ging vaker wandelen; de natuur in om mijn gedachten op een rijtje zetten. Ik dacht na over mezelf en mijn leven; ik kwam erachter dat ik me onbewust toch weer teveel had aangepast aan de mensen om mij heen, ik doe alles voor een ander maar vergeet daarbij mezelf. Het heeft ook te maken met jezelf echt goed kennen en een levensdoel stellen en hiernaar leven. Durven in je eigen kracht te gaan staan, volledig jezelf kunnen zijn en geloven in jezelf. En dus nee leren zeggen, zelfverzekerder zijn en vooral wel de dingen gaan doen die mij energie geven. Dit is een lopend proces;-)

Ik voelde dat sommige dingen me juist meer positiviteit gaven terwijl ik op andere vlakken me minder gelukkig ging voelen. Keuzes maken, in het diepe springen, het roer omgooien; dat is mijn avontuurlijke kant die ik inmiddels steeds beter kan omarmen. Ik maak een weloverwogen keuze, ik zal nooit over één nacht ijs gaan; maar uiteindelijk kies ik wel voor mezelf. Dat is onder andere de reden dat ik ervoor gekozen heb me om te laten scholen tot webdesigner en front-end developer; ik wil graag online werken met reizen combineren. Een zware opleiding maar heel leuk en wat heb ik veel geleerd! Helaas is mijn relatie beëindigd en sinds het voorjaar van 2023 woon ik alleen in een fijn appartement in Alkmaar. Vrijheid is voor mij erg belangrijk en die voel ik nu weer volop. Ik voel een hele positieve vibe doordat ik zelf de regie heb gepakt en weet waar ik naartoe wil!

Al heel lang heb ik de wens om zelfstandig ondernemer te zijn. Ik heb heel veel plannen op creatief gebied; kaarten ontwerpen, raam-, en muurtekeningen maken, workshops geven en websites met logo en huisstijl designen. Ik geloof dat als we allemaal meer gaan doen waar we goed in zijn en plezier aan beleven dat we met zn allen meer positiviteit de wereld in helpen. Ik creëer graag een mooi design met rustige kleuren en ik hou van een goede balans. Ik ben een groot voorstander van samenwerken; ik breng jouw wensen in kaart, voeg mijn ideeën toe en ik denk graag met je mee.

Marloes

Marloes tekenen

Mensen die me echt goed kennen weten dat ik:

  • Ik ben gek op zingen, het liefst van die nummers waar je je emoties in kwijt kan. Musical liedjes zijn favoriet. Deuren en ramen laat ik gewoon open, ik hoop altijd maar dat mijn buren er niet te veel last van hebben;-)
  • Ik vind het heel leuk om nieuwe dingen uit te proberen zoals met een supboard het water op. Ook al kan ik het nog niet zo goed ik wil dit zeker vaker gaan doen…
  • Ik hou van reizen; van in een andere omgeving zijn krijg ik bergen nieuwe energie. Nieuwe plekken, nieuwe landen (Nederland is ook prachtig!), andere culturen leren kennen en buitenlands eten: ik hou ervan!
  • Als ik aan het tekenen & schilderen ben dan vergeet ik de tijd. Ik ben mijn eigen stijl nog aan het ontwikkelen, dus ik probeer van alles uit.